Het adres voor groothandel vleeswaren | Wilt u meer informatie? Bel: 0524 291641 home over ons klantenservice contact inloggen

De beste worstenmaker is Drentse Vleeswaren uit Geesbrug

Drentse Vleeswaren Geesbrug is opgericht op 01-09-1993. Met meer dan 22 jaar ervaring brengen wij uw vlees tot leven. 
Hygiëne, smaak en kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Drentse Droge Worsten

De eigenaar van het bedrijf, Ruud Mersman, startte in 1993 te Apeldoorn met het uitventen van Drentse Droge Worsten.

bus drentse vleeswaren

Eerst huis aan huis en een jaar later verkocht hij droge worsten aan keurslagers, horeca en benzineshops. De Drentse producten waren in de omgeving van Apeldoorn erg gewild en diverse keurslagers en benzineshops zijn tot op de dag van vandaag trouwe klanten.

Na jaren weg geweest te zijn uit Drenthe begon hij het mooie Drenthe te missen. De verkoop van Droge worsten ging erg goed en de bank maakte het mogelijk om in 1998 (1600 m2) grond op het industrieterrein te Geesbrug te kopen. Hier kwam een huis en een bedrijfshal en vervolgens werd het assortiment uitgebreid met gegrilde gehaktballen.

Een onderscheidende gehaktbal

Al gauw steeg de omzet van gehaktballen boven de 50% van de omzet. Dit succes zat onder andere in het gebruik van kwaliteitsvlees, handmatig vormen en het grillen van de gehaktballen. Een fabrieksgehaktbal wordt machinaal gevormd en vaak geweld in water. Dit goedkopere proces heeft als nadeel dat de vleessappen verloren gaan in het water. Bij soepbouillon is dit de bedoeling, maar bij een gehaktbal juist niet. Om deze reden grillen wij.

Onze slogan is dan ook “Wij grillen, dat zie en proef je”.
De gehaktbal krijgt een mooie grillafdruk van de roosters tijdens het grillen, dit geeft een goed uitziende gehaktbal voor het oog. Tevens is de kwaliteit van het grillen goed terug te vinden in de smaak.                                                                            

Leverancier failliet, noodgedwongen zelf produceren

In 1999, vlak voor kerst, kwam de slager die de gehaktballen voor mij maakte naar mij toe met het bericht dat hij failliet was gegaan. De slager had een verkeerde keus gemaakt. Hij was afgestapt van ambachtelijk produceren en het grillen van gehaktballen. Hij had een fabriekslijn voor de gehaktballen gekocht. De gehaktballen werden dus ook niet meer gegrilld maar geweld. Dit wilden zijn en mijn klanten niet en de omzet daalde zeer snel. Ik had dit gelukkig aan zien komen en had al geïnvesteerd in een grote grill-oven en een grote diepvriescel. De kwaliteitsgehaktbal die ik had kon ik nergens voor dezelfde scherpe prijs inkopen. De gehaktbal moest wel 35% duurder worden. Mijn klanten zouden niet accepteren dat hun inkoop ineens met 30 eurocent omhoog zou gaan.

Gelukkig was mijn leverancier bereidt om de receptuur en het procedé aan mij over te geven. Hij ging nog 1 maal voor mij produceren, zodat de vriescel helemaal volgeladen was. Het lukte dan ook binnen 6 weken te produceren. Na 6 weken zouden wij zonder gehaktballen zitten met alle gevolgen van dien.

Constante kwaliteit, kennis en ervaring

Ruud is geen slager, maar weet door jarenlange ervaring wel wat zijn klanten willen. Dit ziet hij dan ook als een voordeel. Slagers gebruiken vaak restvlees voor het produceren van gehaktballen, dit geeft veel variatie aan de smaak en kwaliteit van de gehaktbal. Drentse Vleeswaren Geesbrug is gespecialiseerd in het produceren van ambachtelijke gehaktballen en daarvoor gebruiken wij constant het zelfde soort vlees met dezelfde receptuur.

Verder was Ruud Mersman jarenlang bedrijfsleider bij diverse productie bedrijven, waar hij het management van productie en inkoop eigen heeft gemaakt.

Wij werken onder meer met 2 vak slagers. De een is gespecialiseerd in gehaktballen en de andere in droge worsten en andere vleesproducten.

Droge worsten

Met het produceren van droge worsten zijn wij 4 jaar geleden begonnen. Samen met onze vakmannen hebben wij gezocht naar de perfecte samenstelling van kwaliteitsvlees en het drogingsproces, dat bij droge worsten essentieel is. Onze droge worsten vallen dan ook bij veel mensen goed in de smaak. Inmiddels hebben wij een uitgebreid assortiment op het gebied van droge worsten. U hebt bij ons de keus uit verschillende gewichten en de smaken variëren enorm, van naturel tot en met knoflook. Daarnaast zijn wij 2 jaar geleden gestart met het produceren van zoeltjes. Een uniek worstje waar kinderen dol op zijn!

 

                                                                                  Droge worsten

De klant is Koning(in)

U als klant
Klanten staan bij ons centraal, wij proberen ons assortiment constant aan te passen aan de wensen en behoeften van de klant. 

Doordat het bedrijf relatief klein is heeft u goed en vertrouwelijk contact met ons bedrijf. 

Wij bezorgen door heel Nederland

Heeft u onze bus al zien rijden? 

Wij leveren op vaste dagen, voor u als ondernemer is dat een gemak. 
U weet precies wanneer de producten bezorgd worden en u hoeft hier zelf niet eens achter aan te bellen. 
Wij nemen contact met u op! U kunt zelf aangeven hoe vaak u gebeld wil worden en onze medewerkers bellen u voor de aankomende order. 
Dit geldt niet voor alle producten en is afhankelijk van een minimale afname.

Wilt u graag meer informatie of een proefpakket aanvragen?

Twijfel niet en bel 0524-291 
Ook kunt u een e-mail sturen naar: info@drentsevleeswaren.nl

Personeel

Vijf dagen per week staan wij met een sterk team voor u klaar. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.
Met dit team hopen wij u elke dag weer te mogen helpen:
                                                                         personeel beurs

EG-erkenning/gecertificeerd 

Wij zijn EG gecertificeerd, dit houdt in dat wij voldoen aan de Europese richtlijnen betreft voedselveiligheid. De code geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd en dat dit bedrijf qua hygiëne onder toezicht van de EU staat.

                                                                                EG nummer

EG-nummer: 214532