Het adres voor groothandel vleeswaren | Wilt u meer informatie? Bel: 0524 291641 home over ons klantenservice contact inloggen

Nagelhout 

Nagelhout

Nieuw bij ons in het assortiment : Heerlijk Drents nagelhout. Het lekkere stukje rundvlees is afkomstig uit de bil spier (achtermuis) van een 2 tot 4 jarige rund. Nagelhout is een typische steekproduct. De naam nagelhout is afkomstig van vroeger. De naam verwijst naar de plank met spijkers waar het vlees vroeger aan droogde. Er zijn naar schatting nog maar 20 slagers die zich bezig houden met dit heerlijke streekproduct. Nu dus Drentse Vleeswaren is 1 van hen.

 

Droogproces

Nagelhout 3Nagelhout werd vroeger aan de lucht gedroogd. De boeren hingen hun nagelhout aan een plank met spijkers, en lieten het enkele maanden drogen. Als er visite kwam, sneden ze er stukjes af. Tegenwoordig word het droogproces van nagelhout versneld door een droogkamers. Het stuk rundvlees word door de kruiden heen gerold en goed ingesmeerd. U hebt nu al een heerlijk stukje nagelhout na 2 weken drogen. 

 
  

Serveren

U kunt de heerlijke nagelhout natuurlijk gewoon serveren als beleg op brood, maar de nagelhout is ook lekker in een salade. Verder kan men Nagelhout gebruiken als Carpaccio. Het is een heerlijk stuk vlees, en het is zeker de moeite waard om het een keer uit te proberen!
 

Ambachtelijke producten

Nagelhout 1
 
Bekijk ook andere ambachtelijke producten van Drentse Vleeswaren. Al onze producten worden op een ambachtelijke manier met de hand gemaakt. Een totaal overzicht vind u op onze assortimentslijst, welke u van onze website uit kunt printen. Zo hebben wij :

 

Bestel de heerlijke Nagelhout bij Drentse Vleeswaren!

Het Nagelhout is beperkt leverbaar en staat niet op de website : Bel 0524-291641 en informeer of het op voorraad is

 

Bestel Nu!